Zuiderzeemuseum & zeilen

Plan een een geweldige dag uit op en om het water door een prachtige zeiltocht te combineren met een educatief & leuk bezoek aan het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen!

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen brengt de verhalen tot leven van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden. Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk in 1932 de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het gebied. De thema’s water, ambacht en gemeenschappen staan centraal. In het buitenmuseum met historische gebouwen en het binnenmuseum met thematische tentoonstellingen wordt dit verhaal zichtbaar gemaakt.

Hoe ziet dit arrangement eruit:

11:00 uur: Welkom aan boord met koffie/thee en authentieke scheepskoek in de Bataviahaven te Lelystad
11:00 – 11:15 uur: Palaver (veiligheidsuitleg & voorstellen crew)11:15 uur: Trossen los
11:15 – 14:00 uur: Prachtige zeiltocht naar Enkhuizen waarbij men actief mag helpen met het hijsen van de zeilen en bepalen van de koers.
12:00 – 13:00 uur: Lunch bestaande uit:
14:00 uur: Aankomst Zuiderzeemuseum te Enkhuizen
14:00 – 16:00 uur: Bezoek Zuiderzeemuseum (tegen meerprijs een privé gids mogelijk)
16:00 uur: Welkom terug aan boord Zeilschip Bounty met een kaas/worst plankje
16:00 – 19:00 uur: Prachtige zeiltocht terug naar Lelystad, onderweg worden zoute koekjes & nootjes op de tafels gepresenteerd.
17:30 – 19:00 uur: Heerlijke barbecue aan boord bestaande uit:
Een buffet met verschillende brood soorten met een uitgebreid assortiment vleeswaren, kaas soorten, tomaten met mozzarella en basilicum en gemengde slasoorten en suikerbrood. Met extra garnituren erbij kunt u zelf naar eigen wens en smaak uw broodjes samenstellen.
• vijf verschillende vleessoorten p.p. (keuze uit: speklappen, kipsaté, hamburgers, varkenslapjes en rundvleesworstjes.)
• Heerlijk vers gemaakte saladeschotels
• Verschillende broden
• Een variëteit van BBQ sausjes

NB-header-zeuiderzee-museum

Boekingsinformatie:

Wilt u een maatwerk offerte ontvangen voor uw evenement, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via: 0320-820204 of mailen via ons contact formulier.

U kunt tegen een meerprijs van 7,50 euro p.p. excl. Btw de barbecue aanvullen met vis.
19:00 uur: aankomst Bataviahaven te Lelystad.

Bovenstaand programma is puur een voorbeeld van hoe deze dag eruit kan komen te zien. Catering, vertrek- en aankomsttijden zijn aan te passen naar wens en in overleg en tegen meerprijs is het ook mogelijk om vanuit een andere haven in Nederland te vertrekken.

Vraag direct een Offerte aan: