Meest gestelde vragen (FAQ)

‘Individueel meezeilen’

 

Hoe kan ik een individuele meezeiltocht reserveren?

Op onze website: www.zeilschipbounty.nl klikt u op ‘evenementen’. Vervolgens komt u bij een overzicht van al onze individuele meezeildagen. U selecteert het arrangement van uw keuze. Daarin kunt u de informatie vinden die u nodig heeft waaronder de button ‘Direct reserveren’. Hier klikt u op, selecteert de juiste datum en volg verder de stappen in het scherm. Lukt dit niet kunt u uiteraard even contact met ons opnemen via info@zeilschipbounty.nl.

Is het wel veilig voor kleine kinderen?

Jazeker. Wij hebben ruim voldoende zwemvesten aan boord voor alle kinderen. Kinderen zonder zwemdiploma dragen deze bij ons verplicht als zij zich buiten bevinden. Binnen mag deze uit. Daarnaast is de verschansing op het schip dermate hoog dat kinderen hier niet zomaar overheen kunnen klimmen.

Mag ik mijn eigen eten & drinken nuttigen aan boord?

Nee. Bounty is een restaurantschip. Wij varen de individuele meezeildagen tegen promotionele tarieven en wij werken grotendeels met vrijwilligers. Om de kosten te drukken proberen wij een deel daarvan terug te verdienen met de cateringinkomsten. Mensen met allergieën of strikte medische dieet restricties kunnen een uitzondering bij ons aanvragen.

Kan ik mijn huisdier meenemen?

Ja hoor, dat is geen probleem. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Uiteraard moet u uw huisdier wel in de gaten houden dat zij hun behoeftes niet doen aan boord of overlast bezorgen aan andere gasten. Houdt hier ook rekening mee door uw huisdier van tevoren goed uit te laten. Individuele zeiltochten duren over het algemeen 2 uur of maximaal 4 uur. In deze tijd is het dus niet haalbaar om het dier uit te laten.

Moet ik een uitrijkaart reserveren voor de VOC parkeergarage?

Nee dat hoeft niet. Wij hebben altijd ruim voldoende parkeerkaarten aan boord voor €3,- per stuk. Alleen voor grote groepsboekingen dient er gereserveerd worden.

Is Bounty toegankelijk voor minder validen?

Ja, Bounty heeft zelfs een rolstoelbrug beschikbaar voor de rolstoelers. Ook met een rollator kan men bij ons aan boord komen. Wel is het belangrijk om te melden dat de toiletten beneden zijn en men dus niet rolstoelafhankelijk moet zijn om van het toilet gebruik te kunnen maken. Dus Bounty is wel toegankelijk voor rolstoelers, maar helaas niet rolstoelvriendelijk. Voor mensen slecht ter been is Bounty een zeer stabiel en comfortabel schip met veel zitplaatsen.

Kan je zeeziek worden aan boord van Bounty?

Bounty is een comfortabel luxe zeilschip. Ze ligt zeer stabiel in het water. Vanuit Lelystad kunnen wij er ook voor kiezen om binnendijks of buitendijks op het Markermeer of het IJsselmeer te zeilen. Hierdoor kunnen wij kiezen voor de kant met de minste of geen golven. Tot en met windkracht 5 hoeft u zich geen zorgen te maken. Leuke blog: Meer info

Kan ik mijn vaartocht annuleren of wijzigen?

Mocht u onverhoopt niet mee kunnen varen op de door u gereserveerde datum dan kunt u tot 7 dagen voor afvaart uw reservering omzetten naar een andere datum. Wij rekenen hier wel administratiekosten voor van €15,- incl. BTW.

Wij hebben een minimumaantal deelnemers nodig per vaartocht om kostendekkend te zijn, uw annulering kan net dat verschil maken voor de andere deelnemers. Wij kunnen uw gelden daarom ook niet restitueren.

Wordt de vaartocht door ons geannuleerd door te weinig aanmeldingen of zeer slechte weersomstandigheden, dan verzetten wij kosteloos in overleg uw reservering naar een andere datum of wij restitueren uw betaling.

Kinder activiteiten

Aan boord zijn leuke kinderactiviteiten. Naast dat ze mogen meehelpen met het zeilen en sturen hebben wij o.a. een leuke piratenkleurplaat om tijdens het varen in te kleuren. Aan boord kunnen er ballonnen opgeblazen worden. Ook zijn er op het schip voor een klein prijsje leuke bandanas verkrijgbaar. Daarnaast hebben wij een echte schatkist met nog veel meer speelgoed waaronder piraten kleding. Kortom de kinderen hebben genoeg te zien of doen tijdens zo’n reis.

Vaart het schip ook als het stormt?

Alleen bij extreem slecht weer varen we niet uit. Dit heeft te maken met de verzekeringsvoorwaarden. Tot windkracht 7 kunnen schepen veilig uitvaren. Het komt echter zelden voor dat een schip blijft liggen.

Wat moet ik meenemen?

Wij raden je aan het volgende mee te nemen (afhankelijk van het weer);

  • Gemakkelijke kleding aangepast op het weer
  • Zonnebril
  • Zonnebrandcrème en eventueel zwemspullen
  • Gympen en/of stevige schoenen

Kan ik ook pinnen?

Ja aan boord van Bounty kun je op 3 manieren betalen: Contant, pinnen of met creditcard.

En last but not least!

Zeilschip Bounty is naast super gezellig ook erg gast vrij.

Kom meezeilen! Reserveer nu je ticket voor een onvergetelijke zeilbelevenis!