Meest gestelde vragen (FAQ)

‘Individueel meezeilen & groepen’

 

Hoe kan ik een individuele mee zeiltocht reserveren?

Ga naar AGENDA MEE ZEIL EVENTS ’
Bekijk het overzicht van geplande individuele mee zeildagen. Selecteer een dag / arrangement naar keuze en check beschikbaarheid. Per evenement staat het programma en meer informatie vermeld. Klik op de button ‘Direct reserveren’ en volg de stappen om uw tickets vast te leggen. Per email ontvangt u de bevestiging met meer informatie.

Verzilveren vouchercode(s)

Heeft u een uitje gekregen of zelf gekocht met een vouchercode? Een geldige voucher kan voor één of meerdere personen per besteld product binnen het reserveringsproces verzilverd worden. Belangrijk! Naast dat reserveren verplicht is, adviseren we tijdig uw voucher te verzilveren om teleurstellingen te voorkomen i.v.m. seizoen gebonden.
1. Ga naar www.zeilschipbounty.nl/events en selecteer het bestelde product o.b.v. beschikbaarheid.
2. Vul de gevraagde gegevens in tot de laatste betaal stap. Aan de linkerkant vult u per deelnemer de onderstaande unieke reserveringscode(s) in om de reservering compleet te maken.
3. Na reservering wordt verdere informatie per mail toegestuurd. Wij wensen alvast veel plezier in voorbereiding naar de zeiltocht!

Reserveren met een belevenissen bon

Ga naar www.zeilschipbounty.nl/belevenissen Vul uw gegevens in en meld u aan voor de gewenste datum of verzilver uw bon voor een alternatieve datum.

Is het wel veilig voor kleine kinderen?

Jazeker. Wij hebben ruim voldoende zwemvesten aan boord voor alle kinderen. Kinderen zonder zwemdiploma dragen deze bij ons verplicht als zij zich buiten bevinden. Binnen mag deze uit. Daarnaast is de verschansing op het schip dermate hoog dat kinderen hier niet zomaar overheen kunnen klimmen.

Mag ik mijn eigen eten & drinken nuttigen aan boord?

Nee. Bounty is een restaurantschip. Wij varen de individuele meezeildagen tegen promotionele tarieven en wij werken grotendeels met vrijwilligers. Om de kosten te drukken proberen wij een deel daarvan terug te verdienen met de cateringinkomsten. Mensen met allergieën of strikte medische dieet restricties kunnen een uitzondering bij ons aanvragen.

Kan ik mijn huisdier meenemen?

Ja hoor, dat is geen probleem. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Uiteraard moet u uw huisdier wel in de gaten houden dat zij hun behoeftes niet doen aan boord of overlast bezorgen aan andere gasten. Houdt hier ook rekening mee door uw huisdier van tevoren goed uit te laten. Individuele zeiltochten duren over het algemeen 2 uur of maximaal 4 uur. In deze tijd is het dus niet haalbaar om het dier uit te laten.

Moet ik een uitrijkaart reserveren voor de VOC parkeergarage?

Nee dat hoeft niet. Wij hebben altijd ruim voldoende parkeerkaarten aan boord voor € 5,- per stuk. Alleen voor grote groepsboekingen dient er gereserveerd worden.

Is Bounty toegankelijk voor minder validen?

Ja, Bounty heeft zelfs een rolstoelbrug beschikbaar voor de rolstoelers. Ook met een rollator kan men bij ons aan boord komen. Wel is het belangrijk om te melden dat de toiletten beneden zijn en men dus niet rolstoelafhankelijk moet zijn om van het toilet gebruik te kunnen maken. Dus Bounty is wel toegankelijk voor rolstoelers, maar helaas niet rolstoelvriendelijk. Voor mensen slecht ter been is Bounty een zeer stabiel en comfortabel schip met veel zitplaatsen.

Kan je zeeziek worden aan boord van Bounty?

Bounty is een comfortabel luxe zeilschip. Ze ligt zeer stabiel in het water. Vanuit Lelystad kunnen wij er ook voor kiezen om binnendijks of buitendijks op het Markermeer of het IJsselmeer te zeilen. Hierdoor kunnen wij kiezen voor de kant met de minste of geen golven. Tot en met windkracht 5 hoeft u zich geen zorgen te maken.

Kan ik mijn vaartocht annuleren of wijzigen?

Mocht u onverhoopt niet mee kunnen varen op de door u gereserveerde datum dan kunt u tot 7 dagen voor afvaart (mits het minimale aantal deelnemers is bereikt) uw reservering omzetten naar een andere datum. Wij rekenen hier wel administratiekosten voor van €15,- incl. BTW. Belangrijk! Per vaartocht  is er een minimum aantal deelnemers nodig om kostendekkend te kunnen varen Uw annulering kan net dat verschil maken voor de andere deelnemers waardoor de reservering niet verzet kan worden.

Wordt de vaartocht door ons geannuleerd i.v.m. te weinig aanmeldingen of zeer slechte weersomstandigheden, dan verzetten wij kosteloos in overleg uw reservering naar een andere datum of wij restitueren uw betaling minus administratiekosten.

Kinder activiteiten

Aan boord zijn leuke kinderactiviteiten. Naast dat ze mogen meehelpen met het zeilen en sturen hebben wij o.a. een leuke piratenkleurplaat om tijdens het varen in te kleuren. Aan boord kunnen er ballonnen opgeblazen worden. Ook zijn er op het schip voor een klein prijsje leuke piraten bandanas verkrijgbaar. Daarnaast hebben wij een echte schatkist met veel speelgoed waaronder piraten kleding. Kortom de kinderen hebben genoeg te zien of doen tijdens een vaartocht.

Vaart het schip ook als het stormt?

Alleen bij extreem slecht weer varen we niet uit. Dit heeft te maken met de verzekeringsvoorwaarden. Tot windkracht 7 kunnen schepen veilig uitvaren. Het komt echter zelden voor dat een schip blijft liggen.

Wat moet ik meenemen?

Wij raden u aan het volgende mee te nemen (afhankelijk van het weer);

  • Gemakkelijke kleding aangepast op het weer
  • Wij adviseren meerdere lagen kleding
  • Zonnebril
  • Zonnebrandcrème en eventueel zwemspullen
  • Gympen en/of stevige schoenen met een goed profiel

Kan ik ook pinnen?

Ja aan boord van Bounty kun je op 3 manieren betalen: Contant, pinnen of met creditcard.

Komt u er na het lezen van dit document met de meest gestelde vragen nog niet uit?
Dan kunt u uiteraard per email contact met ons opnemen via info@zeilschipbounty.nl.

En last but not least!

Zeilschip Bounty is naast super gezellig ook erg gast vrij.

Kom meezeilen! Reserveer nu uw ticket voor een onvergetelijke zeilbelevenis!