Zeilschip Bounty heeft diverse havens binnen Nederland van waaruit gevaren kan worden. Vier van deze havens staan hieronder vermeld. Klik hieronder voor een uitgebreide routebeschrijving!

Bataviahaven Lelystad is goed bereikbaar, per auto, bus en openbaar vervoer.

Direct aan de Batavia haven bevindt zich een ondergrondse parkeergarage, waarin een groot aantal personenauto’s veilig en bewaakt kunnen parkeren. De VOC Garage aan de Lelybaan is een betaald parkeren garage van maandag t/m zondag van 8.00 uur tot 22.00 uur.

VOC Garage aan de Lelybaan. Adres: VOC-weg 100, 8242 KCvoc-garage-bataviahaven-lelystad

Handige TIp! Oxalex catering biedt als extra service uitrijkaarten aan voor 9 euro incl. btw. Hierdoor betalen uw gasten geen parkeerkosten of parkeren zij tegen een speciaal tarief. Wilt u met een grotere groep hiervan gebruik maken? Gelieve dit tijdig voor afvaart doorgeven.

Als u de auto geparkeerd heeft komt u via de zuidelijke uitgang direct uit bij de Bataviahaven. U loopt richting een groot wit gebouw in de haven. Ga naar links en volg de bogen van de haven naar de haven uitgang, hier vindt u als laatste schip Bounty.

Er zijn goede voorzieningen voor touringcars en mensen slecht ter been, zij mogen in de Bataviahaven laden en lossen. Om de haven paal te laten zakken bel: 06-51173043. Bussen kunnen op de buitenparkeerplaats (bussluis) parkeren.

De route met de auto:

Komende van de houtribdijk van Enkhuizen naar Lelystad;

Bij het einde dijk bij rotonde 2e afslag richting Lelystad / Bataviahaven.
Na 400 meter bij de volgende rotonde rechtsaf richting Batavia Haven, Rij rechtdoor op de kleine rotonde en parkeer in de VOC garage (overal betaald parkeren).

Komt u van de rijksweg A6:

Uit het noorden (Heerenveen / Emmeloord):
Afslag Lelystad Noord / N302. Onderaan de afslag rechtsaf, richting Batavia Stad. U kunt de borden Batavia Stad blijven volgen en na 7,5 km bij de tweede rotonde linksaf slaan, richting Lelystad/Batavia Haven. Na 400 meter bij de rotonde rechtsaf, richting Batavia Haven en parkeren in de VOC garage (overal betaald parkeren).

Uit het zuid-westen (Amsterdam / Almere):
Afslag Lelystad / N302 (eerste afslag Lelystad). Onderaan de afslag gaat u rechtsaf, richting Batavia Stad. U kunt de borden Batavia Stad blijven volgen totdat u op een gegeven moment een bord Lelystad / Batavia Haven ziet. Vervolg de weg naar Bataviahaven. Na 7,5 km en meerdere rotondes links afslaan, Na 400 meter bij de volgende rotonde rechtdoor en u arriveert in de Batavia Haven. U kunt snel en eenvoudig parkeren in de VOC garage.
(Let op! Dit gebied wordt streng gecontroleerd met parkeren).

Openbaar vervoer:

Vanuit het westen rijden elk kwartier treinen richting Lelystad. Vanaf het NS station Lelystad CS rijdt de Arriva stadsbus lijn 3 elk half uur. Uitstappen bushalte Bataviahaven.

Openingstijden garages

– Inrijden: 24 uur per dag
– Uitrijden: 24 uur per dag

Prijzen

– VOC parkeergarage
– € 1,20 per uur (maximaal € 10.00 per dag)
Reserveer via Oxalex catering diensten uitrijkaarten voor € 9.00 per auto.

Indien de bataviahaven vol is! Kunt u nog steeds op loopafstand bij Bataviastad parkeren.

•    Parkeren Outlet Centre
•    9,00 € voor de gehele dag

Heeft u vragen? Voor dringende gevallen kunt u contact opnemen met Alex van Klaveren mob: 06 – 5117 30 43.

route-enkhuizen

Route met de auto:

Het maakt niet uit waar u vandaan komt. U doet er het beste aan om de onderstaande routebeschrijving te volgen.

Komende uit de richting Amsterdam of Den Oever neemt u vanaf de snelweg (E22) de afslag Enkhuizen. Na ca. 18 km rijdt u Enkhuizen binnen, waar u direct bij de stoplichten komt (herkenningspunt Mobil pompstation aan de overkant van de kruising). Hier gaat u rechtsaf, bij het eerstvolgende stoplicht rechtdoor, onder het NS-viaduct door, en bij het volgende stoplicht linksaf. Direct daarna slaat u weer linksaf en volgt u de routebeschrijving vanaf (*).

Komende uit de richting Utrecht en Lelystad rijdt u Enkhuizen binnen via de Markerwaarddijk (N302). Nadat u de sluizen bent gepasseerd slaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en volgt u de routebeschrijving vanaf (*).

(*) U rijdt nu op de Flevolaan langs industrieterrein Ketenwaal en vervolgens langs de spoorlijn. U ziet aan uw linkerhand het stationsgebouw waar u met een scherpe bocht omheen rijdt. Meteen na deze bocht slaat u linksaf en vindt u even verderop het parkeerterrein waar u kosteloos kunt parkeren.

Met de auto naar Hoornse Haven

Komende over de A7 vanaf Amsterdam, neemt u afslag Hoorn afritnr. 8. Onderaan de weg gaat u rechts, bij het eerste stoplicht weer rechts. U rijdt nu op het Keern. Achtereenvolgens komt u langs een stoplicht, over het spoor, wederom langs een stoplicht en over een kruising.
U gaat steeds rechtdoor. Dan maakt de doorgaande weg een slinger, rechts en weer links. U zit op de Westerdijk en ziet aan uw rechterhand het IJsselmeer en links de Schouwburg “Het Park”.
Bij het bord “doorgaand verkeer linksaf” gaat u rechtdoor, neemt u dan de eerste links; het West. Hier gaat u meteen de eerste rechts, een smal straatje in, de Paardensteeg. Deze gaat over in de Italiaanse Zeedijk. Aan het eind van deze straat ziet u de Hoofdtoren staan. Rondom deze toren liggen de schepen voor Allround zeilcharter Oxalex afgemeerd.

Gezien de beperkte parkeerruimte (alleen voor vergunninghouders) kunt u enkel snel laden en/of lossen. U kunt elders (bewaakt) parkeren, bijvoorbeeld bij schouwburg “Het Park” aan de Westerdijk. Ook kunt u het bord ‘P Havens’ volgen en gratis parkeren op het dag parkeerterrein bij de brandweer op de nieuwe wal.

Vervolgens loopt u richting Centrum en de oude haven.
Deze wandeling neemt slechts 5 min. in beslag.

Met de bus naar Hoornse Haven:

Komende over de A7 vanaf Amsterdam, neemt u afslag Hoorn afritnr. 8. Onderaan de weg gaat u rechts, bij het eerste stoplicht weer rechts. U rijdt nu op het Keern.
Achtereenvolgens komt u langs een stoplicht, over het spoor, wederom langs een stoplicht en over een kruising. U gaat steeds rechtdoor. Dan maakt de doorgaande weg een slinger, rechts en weer links. U zit op de Westerdijk en ziet aan uw rechterhand het IJsselmeer en links de Schouwburg “Het Park”.
Aan het einde van de Westerdijk gekomen kunt u het beste de buspassagiers laten uitstappen. De passagiers kunnen lopend via de straat “Achter op ’t zand” de haven bereiken. Daar is de toren ’t Houten Hoofd te zien. Om deze toren heen liggen de schepen.

route-amsterdam

Voor de route met de auto:

Bij gebruik van navigatie / GPS toets TOSARISTRAAT in. Dan wordt u via de Jan Schaefer-brug naar het Java-eiland geleid. Direct na de brug naar links het parkeerterrein op rijden.

Vanuit alle richtingen: Ringweg A10, afslag 114 = Zeeburg.

– Onderaan afslag linksaf, rechtdoor gaan en de Piet Hein Tunnel inrijden.
– Rechterbaan in tunnel aanhouden. Einde tunnel bij verkeerslichten rechtsaf.
– Rechtdoor blijven rijden richting Centraal Station/Passagiers Terminal.
– Bij 2e verkeerslicht gaat u rechtsaf ONDER PAKHUIZEN door
– over de Jan Schaefer-brug. Direct na de brug naar de 2e afslag links. U bent nu op de sumatrakade. U dient tegen betaling in de vakken op het parkeerterrein en in de vakken langs het water te parkeren.

PARKEERTARIEVEN

(onder voorbehoud van wijzigingen)
– maandag t/m zaterdag: per uur € 3,00
– dagkaart 09.00 – 19.00 uur € 18,00
– avondkaart 19.00 – 24.00 uur € 12,00
– combikaart 09.00 – 24.00 uur € 21,60
meer info: Parkeren Amsterdam

BUS

Vanaf Centraal Station: Bus 42 ( halte op de Kamperbrug bij CS) richting KNSM-eiland.
Halte Tosaristraat (direct na de Jan Schaeferbrug) uitstappen.

TRAM

Vanaf Centraal Station: Tram 26 richting IJburg. Halte Kattenburgerstraat uitstappen,
onder pakhuis “de Zwijger” doorlopen en dan over de Jan Schaeferbrug.

P + R

Zuiderzeeweg 46a, naast ingang Piet Heintunnel.
A10 – afrit S114 Zeeburg – volg P+R Zeeburg.
info: www.bereikbaar.amsterdam

Deze haven ligt aan het gemaal direct aan het Markermeer (Zuidelijk IJsselmeer), in de vluchthaven De Blocq van Kuffeler bij de Zuidersluis in de gemeente Almere. De haven ligt tegenover ‘het Paard van Marken’ (vuurtoren Marken, 3,8 NM).

De haven biedt een prima start voor vaartochten naar een van de vele havens aan het Markermeer. Op 8,5 NM van Muiden, 8,4 NM van het Hoek van het IJ (Amsterdam), 13,8 NM van Hoorn en 16 NM van Enkhuizen. Je zit meteen op open water. Bij vertrek en aankomst biedt de vluchthaven (lengte 1 NM) beschutting bij het hijsen en strijken van de zeilen.

Je kunt de auto gratis parkeren tegenover het bezoekerscentrum de Trekvogel. Indien er onvoldoende parkeerplaatsen zijn zal Bounty crew de rechter parkeerplaats begeleiden.

Adres gegevens:
De Blocq van Kuffelerweg 1, 1332 CP Almere

blocq van kuffeler