Forteiland Pampus

Stap aan boord van zeilbrigantijn Bounty en kom in de sfeer van het verleden wanneer de koers wordt gezet naar het Forteiland Pampus in het IJmeer. Ontdek tijdens een unieke vaartocht de eens ‘onneembare vesting’, die Amsterdam beschermde tegen aanvallen vanaf de Zuiderzee en waar de ladingen van de VOC koopvaardijschepen werden geïnspecteerd.

pampus1

Hoe ziet dit arrangement eruit;

Vanaf ’s morgens 10.00 uur bent u van harte welkom aan boord, waar u onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers kennis maakt met de bemanning. Daarna gaan de trossen los, worden de zeilen gehesen en voert de wind u naar het Forteiland Pampus. Aan het begin van de middag meert het schip af en blijft ‘voor Pampus liggen’.

Op het eiland wordt u ontvangen door een gids die u vertelt over de historie van het historisch oude fort dat ooit onderdeel uitmaakte van de Stelling van Amsterdam. U krijgt onder meer een rondleiding door het indrukwekkende gangenstelsel van het eiland. Eenmaal terug aan boord zeilt u onder het genot van een hapje en een drankje terug naar de haven.

Boekings informatie:

U kunt voor een vrijblijvende afspraak contact met ons opnemen via onderstaande contact button. Daarnaast kunt u via de beschikbaarheidsbutton bekijken of uw datum nog beschikbaar is. Mocht u al direct een reservering willen maken voor bovenstaand arrangement kunt u dat doen via onze reserveringsbutton. Uiteraard kunt u bovenstaande arrangementen ook aanpassen naar uw wensen. Neem hiervoor persoonlijk contact met ons op.