WKR-vrije zeilarrangementen

Evenementen met een zakelijk, inhoudelijk en/of trainingsdoeleinde én een verplicht karakter vallen buiten de WKR regeling om. Met ingang van 1 januari 2015 is de Werk Kosten Regeling voor alle werkgevers verplicht van toepassing.

Zeilschip Bounty speelt hierop in en biedt enkele WKR vrije arrangementen in samenwerking met verschillende externe trainingsbureaus, waardoor er geen WKR belasting wordt betaalt en dat het ook niet ten laste komt van de vrij bestede ruimte.

Wij kunnen de volgende trainingen aanbieden:

Optie 1: Brassen & Halzen

Bounty is uniek op de Nederlandse wateren en laat mensen met haar dwars tuigage op een actieve en veilige wijze een heuse VOC zeilbelevenis herbeleven. Met 9 zeilen, 405 m2 zeiloppervlak en 114 lijnen worden diverse teams met elkaar aan het werk gezet en gaan ze kennis maken met het authentieke zeilen uit de Gouden Eeuw. Afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers worden de mensen in 3 of  4 groepen verdeeld.

De teams zullen onder professionele crew begeleiding leren de raas (waaraan de zeilen zijn bevestigd) in de juiste positie te ‘draaien’. Dit wordt als de zeilen nog niet uitstaan ook wel ‘Brassen’ genoemd. Daarna zullen in teamverband de zeilen worden geplaatst. Tevens wordt er uitgelegd welke knopen er toen en hedendaags nog steeds worden gebruikt. Nadat de zeilen zijn gezet gaan de teams om de beurt in groepsverband de raas te bedienen in commando van de stuurgroep die de koers in samenwerking met ‘Brasgroepen’ de koers van het schip zal wijzigen. Deze manoeuvres werden vroeger ook gedaan op de VOC schepen. Dit wordt ook wel ‘We halzen de zeilen’ genoemd.

De teams worden beoordeeld op meerdere punten: Teamwork, creativiteit, leiding geven, gedisciplineerd uitvoeren, probleem oplossend denken, snelheid, assertiviteit en veilig werken. Denk hierbij aan het netjes ‘opschieten’ van de lijnen nadat het ‘Brassen & Halzen’ is voltooid. Het winnende team ontvangt een leuke prijs.

Optie 2: The Game

Mensen worden gevormd door hun omgeving, door hun opvoeding, door hun school- en studietijd, door hun relaties en gezinsleven en door hun maatschappelijke en sociale omgeving. Tijdens al deze onderdelen speel je de rol die daarbij hoort of vindt dat die daar bij hoort. Maar sommige rollen lijken buiten bereik te blijven, soms omdat ze nu eenmaal niet te realiseren zijn of omdat je die rol zelf tegenhoudt. En juist zijn dat vaak de rollen die je zo graag eens zou willen meemaken.

The Game biedt in meerdere groepen van vijf tot maximaal tien personen de mogelijkheid om in een rol te duiken die ze in hun normale leven niet zo gauw tegen komen. Een scene wordt geïnstrueerd en voorbereid waarna de deelnemers in verschillende rollen de training gaan beginnen. Hoe het scenario zich verder ontwikkeld ligt in de handen van de deelnemers. Regelmatig worden er door de trainer nieuwe elementen en opdrachten toegevoegd.

Neem voor meer informatie & prijzen contact met ons op.