Stormzeilen

Vlagen jagen door het tuig, de ranke romp rukt aan de meertouwen. Zeilschip Bounty wil zich meten met de elementen! Gaat u mee stormzeilen? Boek dan ons arrangement voor de man of vrouw met echte zeebenen!

Zo’n ruige zeiltocht vergt de nodige voorbereiding. De kombuis in het sfeervolle binnenste van het schip wordt zoveel mogelijk leeg gehaald; wat aan boord moet blijven voor de eenvoudige catering zetten we ‘zeevast’. We zetten de kraag van ons windjack extra hoog op, en steken van wal!

Dit last-minute arrangement staat of valt met het weer. Vanaf windkracht 5 of meer zoeken wij de golven van het IJsselmeer of het Markermeer op, waar we in teamverband zoveel zeilen plaatsen als het schip onder de gegeven omstandigheden kan voeren.

Alex van Klaveren

Hoe ziet dit arrangement eruit;

Als iedereen aan boord is, krijgt u een veiligheidsuitleg. Daarna kiezen we het ruime sop. Alle deelnemers gaan in samenwerking met de kapitein en matroos aan de slag om op een veilige manier de 9 zeilen van dit prachtige zeilschip te hijsen. Zodra de zeilen staan pakken we de vooraf klaargemaakte lunch in de hand om de maag even te vullen. Niet te lang want door de snelheid van het schip moeten we alweer bijna overstag en zullen we alle krachten moeten bundelen om de langs- en dwars getuigde zeilen de goede kant op te krijgen!

Tijdens deze ruige tocht is de catering naar verhouding eenvoudig. Uw lunch wordt geserveerd in een picknickzakje of -bakje. Uiteraard worden alle hardwerkende zeilers tussendoor beloond met een warme chocolademelk of Glühwein.

Boekingsinformatie:

U kunt voor een vrijblijvende afspraak of meer informatie contact met ons opnemen via onderstaande contact button. Daarnaast kunt u via de beschikbaarheidsbutton bekijken of de gewenste datum nog beschikbaar is.