Oerhollandse wintervaren

Vanaf oktober tot en met maart bieden wij oer-Hollandse herfst/winter arrangementen met een onvergetelijke zeilervaring en heerlijk eten volgens grootmoeders recept. De verzorging staat in het teken van de ouderwetse Hollandse winterkeuken.
Najaar-bounty-mooi

Oer Hollands gezellig
Tijden: 12:00 – 17:00 uur

Programma:
12 uur ontvangst aan boord met koffie en thee en een heerlijke speculaas koek.

De kapitein houdt een welkomst praatje en kort daarna zal het schip Bounty de haven verlaten.

Gedurende de vaartocht worden er verschillende warme snacks geserveerd. Zo wordt u verrast met onder meer met verschillende warme borrelhapjes; bitterballen van Kwekkeboom met mosterd, kipnuggets met dipsaus, en een klein warm saucijzenbroodje.

Tijdens het varen kunt u buiten een frisse neus halen en indien gewenst meehelpen met het zeilen, sturen of lekker genieten van de mooie uitzichten over het water. Gedurende de vaartocht zijn er verschillende infrarood heaters tegen koudere temperaturen en tevens warme chocomel & glühwein om de gasten inwendig ook lekker warm te houden.

Tijdens of na het zeilen wordt er een uitgebreid “Oer Hollands” Stamppotten buffet 2 á 3 soorten geserveerd. U kunt van te voren aangeven welke stamppotten uw voorkeur betreft: Boerenkool met rookworst, zuurkool met speklapjes, rode kool met appeltjes en sukadelapjes of hutspot met een gehaktbal & draadjes vlees. Alles bereid volgens grootmoeders recept.

Omstreeks 17 uur bij aankomst in de haven zal de kapitein met uw gezelschap een traditionele toost uitbrengen met een schipperbitter, na een mooie geslaagde zeildag.

Oer Hollands deluxe
Tijden: 11:00 – 19:00 uur

11 uur ontvangst aan boord met koffie en thee en een warme ‘appelstrudel’ met slagroom of vanille saus.

De kapitein houdt een welkomst praatje en kort daarna zal het schip Bounty de haven verlaten.

Nadat de eerste zeilen zijn gehesen wordt er als lunch twee basissoepen geserveerd en verschillende ambachtelijke broden met daarbij een aantal garnituren om naar eigen smaak een klein feestje van uw soep te maken. U kunt van te voren aangeven welke basissoepen uw voorkeur betreft: erwtensoep, goulashsoep, uiensoep, of tomatensoep.

Gedurende de vaartocht wordt uw gezelschap van warme dranken voorzien, warme chocomel / glühwein om zich inwendig lekker warm te houden.

Tijdens het varen kunt u buiten een frisse neus halen en indien gewenst meehelpen met het zeilen, sturen of lekker genieten van de mooie uitzichten over het water. Gedurende de vaartocht zijn er verschillende infrarood heaters tegen koudere temperaturen en zullen er verschillende warme snacks geserveerd worden, o.a. verschillende warme borrelhapjes; bitterballen van Kwekkeboom  met mosterd, kipnuggets met dipsaus en een klein warm saucijzenbroodje.

Omstreeks 17:00 uur zal er een uitgebreid “Oer Hollands” Stamppotten buffet geserveerd worden.
U heeft keuze uit 2 á 3 soorten, dit is afhankelijk van het aantal personen. Welke stamppotten heeft uw voorkeur? Boerenkool met rookworst, zuurkool met speklapjes, rode kool met appeltjes en sukadelapjes of hutspot met een gehaktbal & draadjes vlees. Alles bereid volgens grootmoeders recept.

Na het eten serveren wij koffie / thee en zal het schip om 19 uur na een geslaagde dag afmeren.