Diverse excursies

Zeil- en Trouwschip Bounty doet vele havens aan langs het Markermeer of het IJsselmeer. Zo zijn er aan wal ook diverse mogelijkheden qua rondleidingen en excursies. Hierbij geven we een overzicht van de mogelijkheden die u voor uw arrangement kunt bijboeken zodra wij aanmeren in één van bovenstaande havens.
Kaas & klompen boerderij Volendam:

Met een prachtige Oldtimerbus wordt u naar de Kaas & Klompen boerderij gebracht. Daar ziet u een demonstratie kaasmaken en handmatig klompen maken. U krijgt de mogelijkheid om 8 soorten kaas te proeven. Tevens ontvangt u een glaasje vruchtenwijn en daarnaast we kunnen nog een mooie groepsfoto maken. Daarna gaat u retour met bus naar Volendam.

Kosten hiervoor bedragen €8,50 per persoon. Vanaf 20 personen.

Stoommachine museum Medemblik:

Het museum is gevestigd in het voormalig stoomgemaal ‘Vier Noorder Koggen’ aan het IJsselmeer. Het stoomgemaal is bijna 150 jaar oud en werkt nog steeds! Wilt u het museum een bezoek brengen? Houd er dan rekening mee dat we op speciale dagen de grote machines laten draaien, op weer andere dagen zijn de kleinere aan de beurt. Op sommige dagen zijn er stoomdemonstraties. Eén van de ketels in het museum wordt dan onder stoom gebracht.

Kosten hiervoor bedragen €6,- per persoon (bij groepen vanaf 20 personen is er een korting)

Bataviawerf te Lelystad:

De Bataviawerf is een scheepswerf met bijzondere ambities: er worden schepen uit de Gouden Eeuw gereconstrueerd die belangrijk zijn geweest in onze maritieme geschiedenis. Dit erfgoed is destijds wegens de beperkte levensduur gesloopt of ligt als scheepswrak op de bodem van de zee. De Bataviawerf haalt de geschiedenis graag boven water. Na de voltooiing van de Batavia in 1995 is op de werf begonnen met een tweede project ‘De 7 Provinciën’, een 17e eeuws admiraliteitsschip waar Michiel de Ruyter vele zeeslagen mee heeft gevoerd.

Kosten hiervoor bedragen €5,- per persoon voor de landrotten en €11,- per persoon voor zowel de landrotten als de zeehelden.

Ginkies tocht te Urk

Ginkies zijn de stegen, nauwe straatjes, van Urk. Het is mogelijk onder leiding van een gids een wandeling te maken door het oude deel van Urk. Deze zogenaamde Ginkiestocht laat de mooiste plekjes zien door de smalle steegjes van Urk. De gids vertelt onderweg anekdotes en gewoonten van de eilandbewoners.

Kosten hiervoor bedragen €4,50 per persoon

oldtimer-bus-volendam-1
Boekingsinformatie:

Bovenstaande rondleidingen zijn exclusief de scheepshuur van de Bounty. De rondleidingen zijn bij te boeken ter aanvulling van uw arrangement.

U kunt voor een vrijblijvende afspraak contact met ons opnemen via onderstaande contact button. Daarnaast kunt u via de beschikbaarheidsbutton bekijken of uw datum nog beschikbaar is.