Zeilen als teambuilding

Zeilen als teambuilding zorgt voor een betere sociale binding

Zeilen is teamwerk! Het spreekwoord zegt niet voor niets: eendracht maakt macht. Of het nu om een ontspannen zeiltocht tijdens uw vakantie gaat of om een inspannende teambuilding met uw collega’s: een team wordt beter als het minimaal één keer per jaar een teambuildingactiviteit onderneemt.

Groepen die dit soort teambuildinguitjes doen, communiceren daarna beter met elkaar en vertrouwen elkaar meer. Beter onderling contact tussen collega’s of teamgenoten bevordert de werksfeer in een organisatie of op kantoor.

zeil-trouwschip-bounty_alex-van-klaveren_4

Teambuildingsactiviteiten zijn er in diverse soorten en maten. De ene activiteit werkt beter dan de andere. Een activiteit waarbij met de volledige groep een gemeenschappelijk doel bereikt moet worden, is vaak het beste om het groepsgevoel te versterken. Tijdens een bedrijfsuitje zeilen moet het team na een korte uitleg met zijn allen naar een bepaalde plek varen. Daarvoor moet er samen gewerkt, gecommuniceerd en gecoördineerd worden. Teamgeest is het toverwoord!

Een teamuitje in de buitenlucht heeft meer effect

Zeilschip Bounty heet u en uw team van harte welkom voor een bedrijfsuitje zeilen. Dergelijke activiteiten in de buitenlucht hebben meer effect voor een positief teamgevoel dan binnenskamerse activiteiten. Onderzoek heeft dat uitgewezen. Het is vandaag de dag de trend om als groep intensief bezig te zijn en op die manier gezamenlijk resultaat te behalen. Een team dat tijdens een bedrijfsuitje zeilen met zijn allen aan boord van een zeilschip de juiste bestemming weet te bereiken, houdt daar naderhand vaak een hechte band aan over. Verder maakt een inspirerende omgeving als een mooie zonsondergang boven zee op een boot meer indruk dan een locatie die binnenskamers is.

Als het schip na afloop van de zeiltocht weer in de haven is afgemeerd, bent u als team naar elkaar toe gegroeid en zult u uw dagelijkse werk met nieuw enthousiasme aanpakken. Gooit u met ons de trossen los?