Zeeziek vrij zeilen met Zeilschip Bounty

Zeeziek zijn is geen pretje, dat zullen de zeilers onder u met ons eens zijn. Iemand die er last van heeft, voelt zich diep ellendig. Maar zeeziekte is geen echte ziekte. Eerder is sprake van een bewegingsaandoening, veroorzaakt door het slingeren van het schip. Weest u maar gerust, want er is geen enkele reden om u zorgen te maken!

Scheepsjongens

De Scheepsjongens van Bontekoe

Als u het boek ‘De scheepsjongens van Bontekoe‘ hebt gelezen, kent u vast wel de passage waarin Padde op zoek is naar het zeeziek vrije plekje aan boord van VOC-schip De Nieuw Hoorn. Hem wordt wijs gemaakt, dat het zo hoog mogelijk in de mast te vinden is. U hebt natuurlijk al lang in de gaten dat Padde in dit boek grandioos bij de neus wordt genomen:

‘Waar komt de beweging vandaan? Van ‘t water en de golven, nietwaar? Nou, waar heb je er dan de minste last van? Zo ver mogelijk van ‘t water af. En waar is dat? In ‘t topje van de grote mast!’

Aan boord van Zeilschip Bounty hoeven de scheepsjongens en -meiden absoluut niet bang te zijn voor zeeziekte. Bounty is een groot en stabiel schip met een goede kapitein die ervoor zorgt dat iedereen een leuke tijd heeft aan boord. Het schip vaart niet op zee maar op het Markermeer/IJsselmeer; als de wind boven windkracht 5 gaat komen, dan kan Bounty binnendijks en tevens langs de hogerwal varen. Het is zelfs mogelijk zonder golven te varen.

Gooi uw angst voor zeeziekte dus maar gauw overboord, en boek met vrienden en familie online een dagtocht op dit fantastische zeilschip! Wij garanderen u een schitterende dag op het water, waarbij onze professionele bemanning ervoor zal zorgen dat u niets tekort komt. U bezoekt het prachtige waterhart waar Nederland over de hele wereld beroemd om is, Met de wind om uw oren kunt u genieten van het uitzicht over het water. Onze catering zorgt voor de inwendige mens zodat u zich na een schitterende zeildag herboren voelt!