WKR-vrij arrangement Zeilschip Bounty

Evenementen met een zakelijk, inhoudelijk en/of trainingsdoeleinde én een verplicht karakter vallen buiten de WKR. Evenals feestelijke evenementen vanuit een personeelsvereniging. Dit houdt dus in dat u er geen belasting over betaalt en dat het ook niet ten laste van uw vrije ruimte komt.

Zeilschip Bounty speelt hierop in door met een WKR vrij arrangement te komen. Naast de vergader arrangementen en klantendagen kunnen wij het volgende arrangement aanbieden:

Optie 1: Brassen & Halzen

Brigantijn Bounty is uniek op de Nederlandse wateren en laat mensen op een luxe en comfortabele manier de oude VOC tijden herbeleven. Met haar 9 zeilen en 114 lijnen kunnen we diverse teams kennis laten maken met het zeilen uit de Gouden Eeuw. Afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers worden de mensen in groepen van minimaal 4 personen verdeeld.

De teams zullen onder professionele begeleiding leren de raas (waaraan de zeilen zijn bevestigd) te ‘draaien’ in de juiste richting. Dit wordt als de zeilen nog niet zijn gezet ook wel ‘Brassen’ genoemd. Daarna zullen gezamenlijk de zeilen worden geplaatst. Tevens wordt uitgelegd welke knopen er worden gebruikt. Nadat de zeilen zijn gezet gaan de teams om de beurt zelfstandig de raas draaien, waardoor de koers van het schip zal worden gewijzigd. Deze manoeuvres werden vroeger in de oude VOC tijden ook vaak gedaan. Dit wordt ook wel ‘We Halzen de zeilen’ genoemd.

De teams worden hierbij beoordeeld op de volgende punten: Teamwork, veiligheid, snelheid en het netjes ‘opschieten’ van de lijnen nadat het ‘Halzen’ is voltooid. Het winnende team ontvangt een leuke prijs.

Meer informatie & prijzen

Overige zakelijke arrangementen kunt u vinden via de website Zakelijk zeilen arrangement, voor een prijsopgave of meer informatie kunt u contact met ons opnemen via tel: 0320-820204 of info@zeilschipbounty.nl