Winterkost stilt stevige trek tijdens Winterzeilen

De dagen worden korter en kouder. U haalt uw warme winterjas uit de kast, en verheugt zich ondertussen al op die momenten waarop de heerlijke geur van winterkost door uw huis trekt. Najaar, Winterzeilen IJsselmeer
Het Nederlandse weer is heus niet altijd guur, nat en ongastvrij. Soms lokt het winterweer u naar buiten: de vorst zuivert de lucht en u voelt zich na een flinke wandeling letterlijk en figuurlijk opgefrist. Zulke dagen zijn bij uitstek geschikt om met Zeilschip Bounty te gaan winterzeilen.
Er zijn hiervoor twee arrangementen:

1. Oer Hollands gezellig winterzeilen van 12:00 – 17:00 uur

Wij heten u welkom aan boord en vergasten u op koffie en thee met daarbij een heerlijke speculaas koek. Na het welkomst praatje van de kapitein zal het schip de haven verlaten en worden de zeilen gehesen.

Gedurende de vaartocht wordt u verrast met warme snacks waaronder verschillende warme borrelhapjes; bitterballen van Kwekkeboom met mosterd, kipnuggets met dipsaus, en een klein warm saucijzenbroodje.
Tijdens het varen kunt u buiten een frisse neus halen en indien gewenst meehelpen met het zeilen, sturen of lekker genieten van de mooie uitzichten over het water. Gedurende de vaartocht kunt u zich warmen aan de infrarood heater onder het genot van warme chocomel & glühwein om u inwendig ook lekker warm te houden.

Tijdens of na het zeilen worden er 2 á 3 soorten “Oer Hollands” stamppotten buffet geserveerd. U kunt van te voren aangeven welke stamppot uw voorkeur heeft: Boerenkool met rookworst, zuurkool met speklapjes, rode kool met appeltjes en sukadelapjes of hutspot met een gehaktbal & draadjes vlees. Alles natuurlijk bereid volgens oerdegelijk Hollands recept zoals u dat kent uit grootmoeders tijd.

Na aankomst in de haven zal de kapitein met uw gezelschap een traditionele toast uitbrengen met een schipperbitter,  en proosten op een mooie geslaagde zeildag.

2. Oer Hollands deluxe  winterzeilen van  11:00 – 19:00 uur

Welkom aan boord! Bij aankomst staan koffie of thee en een warme ‘apfelstrudel’ met slagroom of vanillesaus op u te wachten. Als het schip van wal is gestoken en de zeilen zijn gehesen worden er tegen lunchtijd twee soorten soep en verschillende soorten ambachtelijk brood geserveerd. U kunt van te voren kiezen uit erwtensoep, goulashsoep, uiensoep of tomatensoep, en vervolgens met een aantal garnituren naar eigen smaak een feestje van uw lunch maken.

Gedurende de vaartocht wordt u door ons bedienend personeel van warme dranken voorzien. U mag kiezen tussen warme chocomel of glühwein zodat u inwendig lekker warm blijft.
Tijdens het varen kunt u buiten een frisse neus halen en lekker genieten van de mooie uitzichten over het water. U bent ook welkom om mee te helpen met het zeilen of sturen. Indien nodig kunt u zich gedurende de vaartocht warmen aan de infrarood heaters, er zullen warme snacks geserveerd worden, zoals warme borrelhapjes; bitterballen van Kwekkeboom  met mosterd, kipnuggets met dipsaus of een klein warm saucijzenbroodje.

Omstreeks 17:00 wordt er een uitgebreid “Oer Hollands” stamppotten buffet geserveerd. U heeft keuze uit 2 á 3 soorten, afhankelijk van het aantal personen aan boord. Welke stamppot heeft uw voorkeur? Boerenkool met rookworst, zuurkool met speklapjes, rode kool met appeltjes en sukadelapjes of hutspot met een gehaktbal & draadjes vlees? Kiest u maar uit! Alles wordt bereid volgens de oerhollandse keuken, dus volgens grootmoeders beproefde recept.
Na het eten serveren wij koffie of thee en na een geslaagde dag zal het schip om 19 uur weer in de haven afmeren.