Trektijd op de Marker Wadden

De vogel trektijd is een fascinerende periode in het jaar. De vogelaars onder u zullen het hiermee eens zijn. 

Als wij mensen nagenieten van onze zomervakantie, vormen veel vogelsoorten groepen om uiteindelijk massaal naar andere warmere gebieden op aarde te vliegen. De Marker Wadden zijn nog volop in ontwikkeling maar worden intussen door steeds meer vogels in bezit genomen. Ook zij hebben zich voorbereid op hun trektijd, ze groeperen zich steeds meer om straks hun vleugels uit te slaan en het ruime sop te kiezen. Een mooi gezicht, als indrukwekkende V-formaties het strak blauwe zwerk doorklieven.

Zeilschip Bounty zal haar vleugels komende winter niet als een trekvogel uitslaan. Zij blijft binnen onze landsgrenzen als restaurantschip in de Bataviahaven liggen. Daarnaast biedt het schip wel de mogelijkheid om te winterzeilen. Als u belangstelling hebt, kunt u op de betreffende link klikken voor meer informatie.

In het nieuwe vaarseizoen, als het voorjaarsweer aangenaam wordt, vaart zeilschip Bounty naar de Marker Wadden voor werkbezoeken met Rijkswaterstaat, Boskalis in opdracht van Natuurmonumenten. Het daarna naar toe varen is helaas nog niet voor iedereen mogelijk. Maar de verwachting gaat worden dat de Marker Wadden in september geopend gaat worden voor het grote publiek. Houd daarom het vaarschema van Zeilschip Bounty goed in de peiling. In overleg stellen we een leuk arrangement op maat samen en zorgen wij ervoor dat het gezelschap een onvergetelijke dag beleeft.