Eerste vaart One Fine Day

Stichting ‘One Fine Day’ zet zich sinds 2001 in om een leuke educatieve zeilbelevenis te organiseren voor kinderen met een ziekte of beperking. Dankzij de inzet van de stichting en de hulp van de vele donateurs is het nu mogelijk om deze kinderen een onvergetelijke dag te geven waardoor zij even afstand kunnen nemen van de dagelijkse moeilijkheden.

bounty7

Maandag 25 april had ik de gelegenheid om zo’n Fine Day van dichtbij mee te maken, aan boord van Zeilschip Bounty. Het was winderig en een tikje regenachtig, maar dat weerhield schip en bemanning niet van een zeiltocht op het Markermeer vanuit de Bataviahaven Lelystad.

Zodra ik aan boord was, kreeg ik een vest aan met een applicatie die me officieel kwalificeerde als vrijwillig lid van de Bounty Crew. Onder leiding van kapitein Alex gingen meteen daarna de trossen los; het was mooi om te zien hoe snel en enthousiast de kinderen en hun begeleiders de verschillende taken oppakten en ijverig meehielpen met sturen, zeilen hijsen, brassen, geien, halzen, en tenslotte de zeilen hielpen strijken en afmeren aan de kade. Ook binnen in het schip zat de sfeer er goed in: er werd gekleurd en gespeeld, van ballonnen werden beesten gevouwen en achter de bar werd ervoor gezorgd dat de inwendige mens ook niets tekort kwam met tosti’s en drankjes in soorten en smaken.

Dit was de eerste zeildag met One Fine Day dit jaar. Er komen er nog veel meer!

Weet u kinderen uit uw omgeving of familie die misschien graag een keer met One Fine Day mee zouden willen? Neem dan snel contact op met de Stichting. De Stichting zoekt ook vrijwilligers, die hand- en spandiensten willen verlenen. Tenslotte heeft de Stichting nog plaats voor nieuwe, enthousiaste bestuursleden. U bent van harte welkom, u krijgt er heel veel dankbaarheid voor terug, en u zult merken dat het naar meer smaakt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren