Klaar om te wenden?

Klaar om te wenden? 

Deze vraag wordt nogal eens gesteld door kapitein Alex van brigantijn Bounty. Het is het commando voor ieder lid van de bemanning om zijn/haar positie in te nemen zodat de koers van het schip gewijzigd kan worden. Op een schip van ruim 30 meter, met 114 lijnen en negen zeilen van in totaal 400 m2 is zo’n manoeuvre namelijk een kwestie van goed teamwerk. Als de bemanning de instructies van de kapitein goed opvolgt, gaat alles rustig en soepel en kan het schip zijn weg over zee veilig vervolgen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bounty

In het bovenstaande herkent u misschien iets uit het dagelijks leven. In uw privésituatie thuis, of op uw werk, doen zich soms momenten voor die samenwerking vereisen. Zelfs heel eenvoudige activiteiten of taken kunnen misgaan als er niet wordt samengewerkt.

Wilt u beter op dergelijke situaties voorbereid zijn? Stap dan eens met vrienden, kennissen of collega’s aan boord van Zeilschip Bounty. Deze prachtige tweemaster biedt speciale teambuilding arrangementen aan.

Al dan niet onder begeleiding van een professionele coach / trainer gaat u het water op om samen de elementen te trotseren. U hijst samen de zeilen, zet ze samen naar de wind en bepaalt samen de juiste koers over het IJsselmeer of het Markermeer. Staande aan het roer kijkt u hoe de wind in de zeilen valt, of er andere schepen in de buurt zijn, u luistert naar oproepen op de marifoon en corrigeert zo nodig de koers. U bent op elkaar aangewezen en staat dus voortdurend met elkaar in contact. Dit lijkt heel intensief, en dat is het soms ook, maar als het schip na een prachtige zeildag weer in de haven ligt, is de onderlinge band met uw familieleden of collega’s versterkt en kunt u de opgedane ervaringen toepassen in u privéleven of dagelijks werk.

Bent u klaar om te wenden?