IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
 
 
 

Bataviawerf Opstapdagen

COMBINEER JE BEZOEK AAN DE BATAVIAWERF MET HEUSE VOC ZEILBELEVENIS OVER HET MARKERMEER.

De werf en Oxalex bieden gedurende de zomerperiode een speciale actie ‘Bataviawerf Opstapdagen’ aan. Met dit arrangement kun je in de maanden juli & augustus van woensdag tot zondag het bezoek aan de Bataviawerf combineren met een zeiltocht  van twee uur over de voormalige Zuiderzee (Marker- of IJsselmeer). Op dit prachtige traditioneel dwarsgetuigde zeilschip, maak je op luxe en comfortabele manier kennis met de authentieke zeilmethode in de vroegere VOC-tijden. De ‘Opstapdagen’ is leuk voor jong en oud.

Optioneel kun je het bezoek ook combineren met shoppen in de Batavia Stad outlet, waarbij Bounty speciale VIP kaarten aan boord heeft, waardoor je 10% korting ontvangt op al je aankopen.

Bounty ‘the Perfect Place’ voor een heerlijk dagje uit! (check onze agenda & beschikbaarheid)

Een leuk en educatief uitje, waarbij je de geschiedenis
van de gouden eeuw ervaart!

Per dag 2 afvaarten om 11 of 14 uur.

Je hebt de keuze uit de volgende mogelijkheden; Een ticket alleen zeilen voor als je de Bataviawerf al eens hebt bezocht of het combiticket met € 5,- kassavoordeel. Met deze laatstgenoemde ticket breng je eerst een bezoek aan de Bataviawerf, waar je wordt meegevoerd in de wereld van de houten scheepsbouw. Hier ligt de authentieke reconstructie van VOC-schip de Batavia uit 1628. De enthousiaste vrijwilligers gidsen je door de wereld van de scheepsbouw in de Gouden Eeuw. Bezoek het schip de Batavia, de ambachtelijke werkplaatsen en luister naar de mooiste verhalen over het leven aan boord, de VOC en zeeheld Michiel de Ruyter.

Bounty ligt direct aan de steiger van de Bataviawerf afgemeerd. Met dit schip ga je op een veilige manier met 9 zeilen (405 m2 zeiloppervlak) en 114 lijnen ervaren hoe er op de vroegere VOC schepen werd gezeild.

Hoe ziet dit bijzondere arrangement eruit?

bij het aan boord komen deze prachtige twee-mast brigantijn wordt je gastvrij ontvangen door de crew met een welkomstdrankje. Nadat iedereen aan boord is volgt er een kort palaver (informatie), waarbij je snel bekend wordt gemaakt met het schip en de veiligheidsvoorschriften. Kinderen die niet kunnen zwemmen ontvangen verplicht een zwemvestje. Kort na het palaver zullen de trossen los gemaakt worden en krijg je informatie over de authentieke zeilmethode. Stap voor stap mag jong en oud meehelpen de zeilen te plaatsen. Het is niet verplicht om mee te helpen, de passieve zeiler mag uiteraard ook meekijken hoe anderen het werk doen en genieten van de elementen, zon, wind en water. Aan boord is een open bar waar je een heerlijk hapje of drankje kunt bestellen.

Juist voor kinderen is dit een belevenis. Zij krijgen de mogelijkheid om actief mee te helpen en voor de kapiteins in spé is het zelfs mogelijk om het schip te besturen.

Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, geen nood: het zeilschip is groot, stabiel en van binnen luxe ingericht zodat je ook benedendeks niet hoeft te vervelen en dit maakt de vroegere VOC beleving alleen maar meer werkelijkheid.

Kom deze prachtige ervaring ook beleven

Per dag 2 afvaarten:

11:00 – 13:00 uur
14:00 – 16:00 uur

Wij bieden de volgende arrangementen aan;

Alleen zeilen Ticket

Vanaf 13 jaar en ouder: €24,00
(prijs p.p. incl. welkomstdrankje)

Kinderen van 4 tot 12 jaar ontvangen 50% korting
Kinderen t/m 3 jaar gratis toegang en zeiltocht Bounty

Combideal Ticket

Combineer Bataviawerf en de zeilbelevenis met €5,- korting:
Vanaf 13 jaar en ouder: €30,00
(prijs p.p. incl. welkomstdrankje)

Kinderen van 4 tot 12 jaar ontvangen 50% korting
Kinderen t/m 3 jaar gratis toegang en zeiltocht Bounty

Bataviastad Opstapdagen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maakkans op een gratis proefvaart!

Bedankt voor het inschrijven op onze nieuwsbrief!