GroepsVaartocht2019-7

Op 24 april 2019 waaide een frisse wind door Bataviahaven Lelystad. Dat kwam goed uit: de naam Vaarkracht werd prima waargemaakt bij de GroepsVaartocht.

Vrijwilligers en gasten waren al een uur voor afvaart aan het werk aan boord van het mooie zeilschip Bounty, dat dit jaar 15 jaar in de vaart is. Niet alleen werd het schip zeilklaar gemaakt: ter gelegenheid van het jubileum werd alles uit de kast gehaald om het alle opvarenden naar de zin te maken.

GroepsVaartocht2019-1

© VaarKracht

Om 13.00 werd iedereen welkom geheten door Jeanet onder het genot van koffie en lekkers. Daarna nam schipper Alex het woord om de vaste bemanning voor te stellen en de do’s en don’ts die er nu eenmaal bij horen op een zeilschip, te verklaren. Daarna was het Trossen los en stak het schip met ware stuurmanskunst ondanks de sterke wind veilig van wal.

GroepsVaartocht2019-6

© VaarKracht

De koers was zuidwest, dus konden er enige zeilen worden gezet. De hard werkende vaste bemanning kreeg hierbij goede hulp van de gasten. Het was echt genieten, ondanks dat niet alles even ‘zeevast’ lag waardoor er wat serviesgoed omviel en van sommige broodjes het heerlijke beleg als traktatie aan Neptunus werd geofferd. De dames van de massage maakten het de gasten intussen prima naar de zin.

‘s-Middags was er opnieuw een ronde met hapjes en drankjes, waarna het schip de steven wendde en koers zette naar de haven. Om 16.45 werden de trossen weer vastgemaakt. De bemanning, masseuses en Oluf van de Lions club Lelystad werden door iedereen in het zonnetje gezet.

Hulde aan de vrijwilligers van het ServiceTeam! Zij hebben hun uiterste best gedaan om een mooie vaartocht te verzorgen met een grote mate van gastvrijheid.