Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Shop & Sail Opstapdagen

16 augustus 2019 @ 12:00 - 18:00

€25

Shop en Sail opstapdagen: Ervaar een unieke VOC zeilbelevenis!

Zeilschip Bounty biedt in samenwerking met Bataviastad dé speciale zomeractie ‘Shop en Sail Opstapdagen’ voor jong en oud. Met dit arrangement kunt u op woensdag tot en met zondag uw bezoek aan de Bataviawerf of Batavia Stad combineren met 2 uur durende zeiltocht over het IJsselmeer. Op het bijzondere dwarsgetuigde zeilschip Bounty, maakt u op een luxe en comfortabele wijze kennis met de authentieke zeilmethode. Een leuk en leerzaam dagje uit!

 

Per dag zijn er 2 afvaarten mogelijk: Om 12:00 of 16:00 uur.

U heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden; Een ticket voor alleen de zeiltocht voor als u de Bataviawerf al eens heeft bezocht of het combiticket met € 5,- kassavoordeel. Met het laatstgenoemde ticket brengt u eerst een bezoek aan de Bataviawerf, waar u wordt meegevoerd in de wereld van de houten scheepsbouw in de Gouden Eeuw. Hier ligt de authentieke reconstructie van VOC-schip de Batavia uit 1628. De enthousiaste vrijwilligers gidsen u door de wereld van de scheepsbouw in de Gouden Eeuw. Bezoek het schip de Batavia, de ambachtelijke werkplaatsen en luister naar de mooiste verhalen over het leven aan boord, de VOC en zeeheld Michiel de Ruyter.

Zeilschip Bounty ligt direct aan de steiger van de Bataviawerf en met dit schip gaat u op een veilige manier met 9 zeilen (405 m2 zeiloppervlak) en 114 lijnen ervaren hoe er vroeger op VOC schepen werd gezeild.

Hoe ziet dit bijzondere evenement eruit?

Nadat u aan boord komt van deze prachtige 2 mast brigantijn wordt u gastvrij ontvangen door de crew met een welkomst drankje. Nadat iedereen aan boord is volgt er een kort palaver (informatie), waarbij u snel bekend wordt gemaakt met het schip en de veiligheidsvoorschriften. Kinderen die niet kunnen zwemmen ontvangen verplicht een zwemvestje. Kort na het palaver zullen de trossen los gemaakt worden en zal er uitleg / informatie gegeven worden hoe men vroeger op de oude VOC schepen zeilde. Stap voor stap mogen jong en oud meehelpen om de zeilen te plaatsen. Het is niet verplicht om mee te helpen, want de passieve zeiler mag uiteraard ook meekijken hoe anderen het werk doen en genieten van de elementen, zon, wind en water. Aan boord is een bar en hier kunt u een heerlijk hapje of drankje bestellen.

 

Speciaal voor kinderen is dit een extra belevenis!

Zij krijgen de mogelijkheid om actief mee te helpen en voor de kapiteins in spé is het zelfs mogelijk om het schip te besturen. Daarbij mogen kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd, waarbij zij leuke prijzen van de Bataviawerf kunnen winnen.

Wilt u deze prachtige ervaring ook beleven? Wij bieden de volgende arrangementen aan;

Alleen zeilen ticket:
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Kinderen 4 t/m 12 jaar: €12,50
Vanaf 13 jaar en ouder: €25,-

Fotos van dit evenement:

U kunt direct reserveren, boeken en online betalen via deze link!

Gegevens

Datum:
16 augustus 2019
Tijd:
12:00 - 18:00
Kosten:
€25
Evenement Categorie:
Bataviawerf Opstapdagen
Evenement Tags:
Batavia Stad, Bataviahaven, Shop en Sail

Organisator

Zeilschipbounty
Telefoon:
+31 (0)6 - 5117 30 43
E-mail:
info@zeilschipbounty.nl

Locatie

Bataviahaven
Lelystad, 8242 Nederland + Google Maps