Bataviawerf Opstapdagen

In het zomerseizoen biedt Zeilschip Bounty in samenwerking met de Bataviawerf Lelystad een uniek combinatiearrangement aan: de Bataviawerf Opstapdagen.

Nadat u de levensgrote reconstructie van het 17e-eeuwse VOC-schip hebt bezocht, kunt u de opgedane kennis in praktijk brengen tijdens een zeiltocht van twee uur.

U stapt over de loopplank van de brigantijn, die tegenover het houten vaartuig ligt afgemeerd. Gaandeweg vult het dek zich met een internationaal gezelschap, en schaart zich geboeid rond kapitein Alex die uitlegt wat er te gebeuren staat.

Bataviawerf-opstapdagen-flyer-foto-kl

Daarna worden de meertouwen losgegooid. Vele handen trekken enthousiast aan vallen en schoten zodat het ene zeil na het andere zich ontplooit. De wind zit goed, en met een mooi vaartje zoekt het schip zich een weg naar open zee. Vanaf voorbijvarend vrachtverkeer en plezierjachten wordt u bewonderend nagekeken en toegezwaaid, totdat het tijd is om de steven te wenden voor de terugtocht.

Zo’n koerswijziging gaat altijd gepaard met het nodige touwwerk dat aangetrokken of gevierd moet worden omdat de wind anders in de zeilen valt. Jong en oud mag meewerken onder de bezielende leiding van kapitein Alex om de mooie tweemaster weer veilig in de haven te loodsen. Aspirant stuurmannen en -vrouwen mogen zelfs het schip besturen!

Ook aan de piraten onder u is gedacht: dit jaar zijn er voor het eerst prachtige bandana’s beschikbaar zodat de echte Bounty-zeeschuimers van verre herkenbaar zijn.

Wees eens eerlijk: zo’n ervaring wilt u toch ook wel eens meemaken?

Wend de steven naar Bataviahaven Lelystad! Het zal u aan niets ontbreken, want aan boord kunt u heerlijk eten en drinken. De Bounty Burger is letterlijk en figuurlijk warm aan te bevelen.
Na afloop van de Opstapdag heeft uw kennis van onze vaderlandse zeegeschiedenis een unieke praktijkdimensie gekregen.
Aarzel niet langer! Alle hens aan dek, zet alle zeilen bij en reserveer nu uw Opstapdag !