Asverstrooiing

Het leven is als een schelp waarin de eeuwigheid blijft ruisen’

Op een dag komt er een moment dat er afscheid genomen moet worden van een dierbare. Iedereen verwerkt dit verlies op zijn of haar eigen manier. Een asverstrooiing op het water is een goede overweging als u, uw dierbare of uw cultuur een speciale connectie heeft met het water.

Een prachtige keuze, want het open water kan u steunen en dragen in dit verlies. De Nederlandse binnenwateren zijn namelijk een prachtige plek om te ervaren dat ondanks de scheiding door het overlijden, u en uw dierbare nog steeds deel uit maken van het grote geheel.

Tijdens deze bijzondere vaartocht hebben u en de andere nabestaanden ruim de mogelijkheid om nog wat te zeggen, te delen of om gewoon even alleen te zijn. De invulling van de afscheidsceremonie en eventuele rituelen worden in een persoonlijk gesprek doorgenomen.

Arrangement:

Zeilschip Bounty heeft een speciaal basis arrangement voor asverstrooiing samengesteld. Dit arrangement ziet er als volgt uit (tijden zijn een indicatie):

10:00 – 10:30 uur: Welkom aan boord met koffie / thee en authentieke scheepskoek
10:15 – 10:30 uur: Palaver (Veiligheidsuitleg)
10:30 uur: Trossen los
10:30 – 11:00 uur: Prachtige zeiltocht naar een mooie plaats op het IJssel- of Markermeer
11:00 – 12:00 uur: Afscheidsceremonie
12:00 – 13:00 uur: Prachtige zeiltocht terug naar de haven.

Gedurende de zeiltocht worden er zoute koekjes en nootjes gepresenteerd op de tafels en de bar. Overige dranken kunnen aan de bar worden besteld en na de vaartocht afgerekend. Ook bestaat de mogelijkheid de catering en de vaartijden uit te breiden naar wens.

Kosten & voorwaarden;

Zeilschip Bounty biedt bovenstaand arrangement aan vanaf €1475,- incl. BTW (bij 15 personen). Deze prijs geldt vanaf vertrekhaven te Lelystad.

15 personen35 personen50 personen
€1475,- incl. BTW€1582,- incl. BTW€1662,- incl. BTW

Het arrangement bied een speciale prijs en is daarom pas vanaf 4 weken voor afvaart officieel te boeken. Wilt u langer van te voren boeken? Dan gelden onze normale tarieven.Onze maximum capaciteit bedraagt 50 personen.

Tegen meerprijs kan er vanuit andere havens langs het IJssel- of Markermeer worden vertrokken o.a. Amsterdam, Ijmuiden, Almere, Volendam, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Urk, Kampen. Wij berekenen hiervoor de daadwerkelijk overvaarkosten. bekijk ons vaargebied.

Optioneel is het mogelijk om de ceremonie te voorzien van een speciale spreker of muzikaal aan te vullen met iemand die wij kunnen aanbevelen. Uiteraard mag u dit ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld fluitist Paul Smithuis.
De dag op bijzondere wijze vast laten leggen door Boukje Canaan afscheidfotograaf, want beelden geven steun “Achteraf zie je pas echt hoe het was.

Overige informatie:

Voor meer informatie kunt u persoonlijk contact met ons opnemen via 0320-820204